Sommarfiske


Fiskekarta - Fishingmap
Vuonatjviken erbjuder ett varierat utbud av fiske i olika former. Vuonatjviken ligger vid sjön Riebnes, känd för sin mycket fina röding. Här fiskar man lämpligast med långedrag men även spinn och flugfiske kan resultera i fin fångst. Lite högre upp på fjället ligger den vackert belägna sjön Misjka, där man kan få riktigt stor röding, öring och för den som är intresserad av större fisk så finns det mycket stor gädda vid vass-sträckorna.
Bartekälven där vattnet är kristallklart och kallt, erbjuder många fina strömsträckor och höljor.

Denna älv är dessutom reserverad enbart för flugfiske. Här får man enbart öring i allt från smått till riktigt imponerande storlekar och för den som har tur kan även drömöringen landas.


Eftersom Vuonatjviken ligger 7km från Norra Polcirkeln så spelar det sällan någon roll vilken tid på dygnet man fiskar – det är alltid mer eller mindre ljust.
För den som vill ta sig till mer avlägsna sjöar finns möjlighet till helikopterlyft med utgångspunkt från Vuonatjviken.

Öring och röding finns naturligt i samtliga vatten runt Vuonatjviken och i vissa sjöar/sträckor finns även harr.
Möjlighet att hyra båt finns i både Riebnes och i Misjka.

För den lite mer intresserade fiskemänniskan finns det även fiske i de kvoterade vattnen på sträckan Villit – Gåbdok där vi kan erbjuda en paketlösning med tex guidning, lunch och fiskekort.Välkommen till en oförglömlig och alldeles unik upplevelse !Contact Us | Privacy Statement
Copyright © 2011 . All Rights Reserved.